(Thuis) Werken in Corona tijd

( Thuis) Werken in Corona tijd

Wat is ons/ mijn leven toch veranderd sinds begin maart, toen Corona zijn entree maakte. En hoe?!

Mijn leven stond volledig op zijn kop. Mijn massagepraktijk moest per direct dicht, twee pubers volledig thuis, een speels kitten (dat was wel weer leuk) en een zieke man met jawel ….. Corona. Die eerste maand vloog voorbij met zorgen en herstel. Zo groot als de eerste schok was, zo snel wende het eigenlijk ook. Vond ik het leuk, NEE! Helemaal niet, maar het wende wel.

2,5 maand duurde mijn vacuüm. En toen kwam de persconferentie waarin Rutte aangaf dat de contact beroepen weer aan de slag mochten. Halelujahhhhh… nog net niet de vlag uit. Wat was en ben ik blij. Ik mocht ook weer werken. Toen voelde ik weer wat werken mij eigenlijk brengt. Een ritme, een doel, het geeft energie, er gebeurt weer iets, ik heb contact met mensen. Ik had het zoooo gemist. En wat bleek, de mensen mij gelukkig ook.

Wat mij ook opviel aan mijn eerste twee werkweken, was dat veel mensen vertelde dat ze deze periode als fijn hadden ervaren. Er was zo veel meer rust. Geen sportclubjes, geen verplichte sociale afspraken, geen feestjes en sportafspraken van de kids, geen filerijden en eindeloze reistijd.  Wat knapte iedereen hiervan op en wat voelde ons “oude” leven eigenlijk hectisch.

Wat wel stress gaf was (thuis) werken in deze coronatijd. De combinatie van thuis lesgeven en thuiswerken blijkt geen liefdesrelatie. Dat eerste “probleem” is nu deels opgelost doordat de basisscholen weer gestart zijn. Het tweede “probleem” heeft te maken met langdurig achter de laptop moeten werken. Op sommige werkplekken was de werkdruk nog hoger dan voorheen met als gevolg verhoogde stress, nek en schouderklachten. We hebben vaak geen goed ingerichte werkplek waardoor je verkeerd zit en klachten kan ontwikkelen. Ook langer werken en doorwerken in de avond heb ik regelmatig terug gehoord. De werkplek is toch dichtbij!

Voor het lesgeven heb ik geen oplossing, voor stress, nek en schouderklachten wel. Wil je meer weten lees dan verder op mijn website wat massage voor je kan doen.

Tot ziens bij Lijfspraak